VOLK
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We are the first Oyster Bar in Berlin. Open for lunch and dinner we serve a French based changing daily menu. Coming from one of the most important culinary families in France, chef Margaux Arabian opens her first restaurant in Berlin, Germany. Partnered with Oliver Chesler the well known electronic musician VOLK sets out to be a great food experience and also the place to be. We are available for catering and special events. See you at VOLK!


 
 

Our menu changes daily but often you can find —

 
 

Sardines la belle-iloise

Two flapjacks served with molasses and our signature sassafras-infused whipped cream. Fresh fruit additional $4.

 

Rillettes

Cornmeal and molasses hotcakes served with sweet fennel pork sausage.

 

Croque Monsieur

Two thick buckwheat cakes served with honey and our signature sassafras-infused whipped cream. Fresh fruit additional $4.

 

Cod Millefeuille

Served with molasses, bananas, and fresh berries.

 

Beef Filet

Clove-rubbed corned beef and coleslaw between two pieces of cowboy fry bread. Served with a side salad or fried potatoes.

 

Tarte Tatin

Thick cuts of roasted wild turkey, wild onions, lettuce, tomato, mayo, and black bread.

 

Snails Meurette

Slow-smoked beef brisket cut into thin slices, pickled okra, wild onions, tomatoes, and black bread. Served with a side salad or fried potatoes.

 

Mussels in White Wine Sauce

Potato bun, lettuce, tomato, wild onions, and pepper jack cheese. Served with a side salad or fried potatoes.

 

Flemish Leak Pie

Tenderized mutton, carrots, celery, tomatoes, onion, rosemary, and black pepper. Served with two sourdough biscuits.

 

Sole Meunière

Pan-seared wild boar, cracked peppercorns, and red wine glaze. Served with hot corn cakes and a side salad. 

 

Camembert, Saint Marcellin, Roquefort…

Two whole roasted quails stuffed with oregano and garlic. Served with roasted beets, leeks, and potatoes.

 
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Not just oysters - VOLK in Mitte is a small seafood paradise.
— https://berlin-ick-liebe-dir.de/volk-mitte/
Auf der Brunnenstraße, gegenüber vom Weinmeisterpark, gibt es seit Januar 2019 frische Austern, Croque Toasts und Crêpe. Das VOLK ist Austernbar und Bistro. Hier wird authentisch französisch gekocht und gebacken. Auf der Karte stehen außerdem Eierspeisen, Porridge, Salate und Eintöpfe. VOLKS Chefköchin Margaux Arabian ist die Tochter der zweifachen Michelin-Sterneköchin Ghislaine Arabian.
— MitVergnuegen
Small and cute French (but not boring!) restaurant.
They serve quality oysters, which is not so easy to find in Berlin. The wine and champagne is also great.I highly recommend this place.
— Marie Gilles
Very good fresh French food, nice selection of wine, in a cosy place. and great hosts!
— Jess Almost-Grownup
Klein aber fein! Perfekt für echte Feinschmecker in Mitte: sehr gutes Essen mit wechselndem Tagesmenü sowie sehr gute Weinauswahl!
— Celia Maury
 
So leicht diese Deutung wäre, so falsch ist sie. Margaux Arabian, so heißt die Tochter der zweifachen Michelin-Sterneköchin Ghislaine Arabian, hat das Volk aus Liebe aufgemacht. Aus Liebe zu einem DJ aus New York, der hier in Berlin lebt. Und das Volk ist kein Luxusrestaurant. Vielmehr fühlt es sich wie das Wohnzimmer dieses Paares an, das offenbar eine Riesenfreude daran hat, Gäste einzuladen und diese Gäste mit dem zu bewirten, was es selbst mag. Und weil das Paar auch irgendwie leben muss, verlangt es Geld dafür. Aber die Preise im Volk sind im Vergleich zu den Preisen, die mittlerweile in der Stadt üblich sind, recht fair. Ehrlich gesagt frage ich mich, wie sich das für die beiden rechnet.

Bei den Vorspeisen setzt die Köchin allein auf die Qualität der Produkte. Es gibt etwa eine Portion marmorierten Schinken und Saucissons. Arabian hat gute Beziehungen zum Liefernetz der Galeries Lafayette, wodurch sie auch an die Austern von der nordfranzösischen Ile d’Oléron kommt. Sie sind absolute Spitzenklasse, 2,50 bis 4 Euro verlangt sie pro Stück, besonders die Gillardeau-Auster, eine mit ausgeprägtem Fleischkörper, ist für den Preis sensationell. Ihr Können zeigt Arabian beim Pastrami, das einzige New Yorker Gericht. Es wird lauwarm serviert, mit saurer Gurke und Senf, das tranchierte Rindfleisch ist durchzogen von waldähnlichen Aromen von Lorbeer, Wacholder und Pfeffer.
— https://www.berliner-zeitung.de
Margaux, the chef, turns traditional and simple French dishes into memorable dishes executed with fresh ingredients.
— Delphine Bloch
New French restaurant and oyster bar in Mitte. It was 35 degrees outside, I didn’t know my name anymore... Volk brought me back to my senses with exquisite food and wines. So if you’re hungry for tasty stuff: go there. If you’re not hungry : go anyway and just get some oysters and cheese! The menu changes daily so you’ll find something you like. Oh and the music was awesome so we kept on singing between the plates with my boyfriend.
— Mia Morgan
Such a cute, hidden and delicious restaurant, each meal is a pleasure for the mouth and the owners are absolutely lovely! Perfect for the french people missing their cuisine.
— Lucille Guder
Super süßes kleines französisches Restaurant mit guten Wein & so gutem Essen! Es gibt nur einen Tisch, man fühlt sich wie zu Hause, die Besitzerin kocht frisch. So viel Charakter & Charme - auf jeden Fall einen Besuch wert für einen besonderen Anlass.
— Jacqueline Rückle
Un ptit coin de paradis.
— Mohamed Jelali
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Location

Brunnenstraße 182

10119 Berlin, Germany

 

Hours

Mon – Fri, 12 noon – 11:30 pm
Sat – 7 pm – Midnight

Closed Sundays

 

Contact

+49 173 2813715‬
info@volkmitte.de

 

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